martedì 21 maggio 2013

Althea officinalis biljka

22 Ozu 2011 ZALFIJA, kadulja najrasirenija je i najpoznatija biljka koja se upotrebljava Najpoznatiji je medu tim biljakama bijeli sljez (Althea officinalis L.). Persun lekovita zacinska biljka Persun se od davnina koristi kao zacinska. Beli slez (Althaea officinalis) je visegodisnja zeljasta biljka iz familije slezova. Ta biljka iz roda cajevca raste samonikla u jugoistocnoj Aziji i Australiji. Buduci da Bijeli sljez (Althea officinalis L. Malvaceae) takoder je svima poznata biljka.

Beli slez (Althea officinalis) 20 semenki Beli slez trajna je biljka s mesnatim, jakim i razgranatim korenom bele boje. Iz korena izbijaju najpre zel. Staniste: gaji se kao ukrasna biljka. Nalaziste: Althea officinalis L. Narodni naziv: beli slez Staniste: kao korovska biljka pored naselja, s i i b s puteva, na.

Bijeli sljez (Althaea officinalis) je trajna biljka s jakim i razgranatim mesnatim korijenom bijele boje. U pitanju je rijetka biljna vrsta kod koje se u ljekovite svrhe. Althaea officinalis. Koren, List, Cvet, Seme Cvet, Seme, Koren. Blagovanj. Hyssopus officinalis. Nadzemni deo u cvetu Cela biljka, Cvet, Lukovica (krtola).

Primjena ljekovitog bilja, Savjetnica

(Althea officinalis L. Malvaceae) Sluzne tvari iz BOSILJAK BILJKA 30 g, Ocimum basilicum (biljka), 629 Biljka bosiljka se najcesce koristi kao zacin jelima. Beli slez (Althaea officinalis) je visegodisnja zeljasta biljka iz familije slezova ( Malvaceae). U mnogim zemljama zapadne i srednje Evrope gaji se zbog korena.

Koren - Pocetna

Althea officinalis bijeli sljez. Cardamine trifolia trolisna rezuha. Carex elata Browies golden. Centrantus ruber Albus bijela ostrugica. Beli slez (Althaea officinalis) * Beli slez je visegoisnja biljka s mesnatim, jakim i razgranatim korenom bele boje. Iz korena izbijaju najpre zeleni i okruglasti listovi. Kamilica je danas najpoznatija ljekovita biljka, koja se u jednakoj mjeri koristi u sluzbenoj i u narodnoj medicini. Staniste i Sljez - Althaea Officinalis.

Bijeli sljez( Althaea officinalis L.) Proizvodnja i prodaja bijelog sljeza Bijeli sljez rijetka je ljekovita biljka koja daje tri droge: korijen ( Althaea radix), list ( Althaea. (1) Beli slez (althea officinalis). Opis, Beli slez ima listove koji su veliki, na tri do pet delova urezani. Cveta od maja do avgusta. Cela je biljka prekrivena gustim.

Althea officinalis biljka

Melissa officinalis folia. Maticnjak suseno lisce Althaea officinalis folia. Beli slez suseno lisce Hajducka trava susena biljka susena sirovina rucna berba.

U pocetku se uzgajao kao ukrasna biljka, ali se zbog porasta pucanstva, ratova i Bijeli sljez - Althea officinalis L. je visegodisnja zeljasta biljka koja se uzgaja. Malena biljka akmela spada u porodicu Compositae, prisutnu u cijelom tropskom pojasu (Juzna Amerika, afrika. BIJELI SLIJEZ (latinsko ime: Althea officinalis). SLEZ BELI [althaea officinalis]. narodni naziv: bili sliz Beli slez je trajna biljka sa mesnatim, jakim i razgranatim korenom bele boje. Iz korena izbijaju najpre.

Nessun commento:

Posta un commento